رییس سازمان هواشناسی کشور گفت: بررسیهای اولیه ما نشان میدهد که بارشهای سامانه اخیر سبب ثبت حداقل ۱۰ رکورد جدید بارشی در اقلیم مناطق جنوب کشور شده است.
بر اساس اعلام پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور به جز هفته آینده که بارش کشور کمتر از نرمال است، تا پایان اردیبهشت ماه بارش کشور در محدوده نرمال با گرایش به بیشتر از نرمال می باشد. دمای هوای کشور (به جز شمال غرب) در دو هفته آینده کمتر از نرمال است. پس از آن تا هفته پایانی اردیبهشت بیشتر از نرمال خواهد بود.
رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور گفت: بر اساس پیشبینیهای انجامشده، بارش در کشور تا پایان فروردین بیش از نرمال خواهد بود. دما در این بازه زمانی در شمال غرب بیش از نرمال، در مرکز، شرق و جنوب کشور کمتر از نرمال و در سایر مناطق در محدوده نرمال برآورد شده است.
بر اساس آخرین آمار اعلام شده از وضعیت سدهای کشور، از ابتدای سال آبی تا تاریخ ۱۲ اسفندماه، ۱۲ سد بیش از ۷۵ درصد آب دارند و میزان پرشدگی سدهای کشور ۴۶ درصد است.
علی سلاجقه رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه یک بخشی از تغییرات اقلیمی به صورت طبیعی رخ میدهد، مطرح کرد:، ولی در حال حاضر میبینیم این تغییرات تشدید میشود، به دلیل آلودگی هوا است که اجازه نمیدهند ابرها متمرکز شوند.
بنا بر اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، از عصر امروز تا عصر فردا جمعه و ظهر شنبه تا دوشنبه، در تهران افزایش ابر همراه با بارش باران و وزش باد شدید در نیمه جنوبی استان، بارش باران و گاهی برف و مه در نیمه شمالی استان و بارش برف، مه و کولاک برف در ارتفاعات استان مورد انتظار است.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از ورود سامانه بارشی از اواخر وقت فردا (۱۴ دی ماه) به کشور و تداوم آلودگی هوای کلانشهرها طی دو روز آینده خبر داد.
رئیس سازمان هواشناسی با تاکید بر اینکه برخی اتفاقات همچون گرمایش جهانی تحقق پیشبینیها را تحت تاثیر قرار میدهند، اظهار کرد: طی روزهای زمستانی پیش رو، بارشهای در حد نرمال و در برخی مناطق مایل به کمبارش پیشبینی میشود و حتی در صورت بارندگیهای مناسب نیز، کمبارشیهای گذشته جبران نمیشود.